top of page

JIP ISABEL

Wie ben ik en wat is mijn achtergrond?

Innergoddess-shoot1-22-webres.jpg

Ik word omschreven als; empatisch, verzorgend, betrouwbaar en speels. Een oplossingsgerichte denker, iemand die een vertrouwde omgeving kan creëren en graag een luisterend oor biedt.

Een aantal weetjes over mij:

Ik ben een sportief persoon, maar kan ook heerlijk lui zijn.

Ik ben hooggevoelig, wat het voordeel biedt dat ik me goed kan inleven in anderen, maar soms ook een valkuil kan zijn omdat de intensiteit van gesprekken soms erg vermoeiend voor me kan zijn. Gelukkig weet ik daar nu na 27 jaar een stuk beter mee om te gaan en neem ik genoeg pauzes om op te laden :)

Ik heb tussen mijn 20e en 25e mentaal veel doorstaan waardoor ik de vrouw ben die ik de vandaag de dag ben en daar ben ik trots op. Mede hierdoor ben ik iemand die heel open is over mentale én fysieke gezondheid en graag anderen vrouwen help hun krachtige zelf naar boven te halen.

Ik kan heel serieus zijn, maar heb het enthousiasme en soms ook de speelsheid van een kind en ik denk dat juist dat me met beide voeten op de grond houdt en luchtigheid creëert wanneer nodig (met name voor mezelf!)

Verder houd ik van lekker eten, wandelen, in de natuur zijn, oefenen op mijn skateboard (ik ben zeker nog geen pro op dat ding), lezen, krachttraining, borrelen met vriendinnen en dansen.

"Jip stelt je super op je gemak waardoor er een fijn en open gesprek ontstaat." 

- Daniëlle Brus

Mijn gezondheid

Vanaf mijn 10e, ging ik op en af naar de dokter omdat ik áltijd ontzettende buikpijn/buikkrampen/opgeblazen gevoel had. De dokter wimpelde me altijd af en stuurde me altijd weg met een zakje vezels, wat nooit hielp. Verder zoeken wilde hij niet, evenals andere huisartsen die ik heb gehad. De klachten verergerden met het jaar en ik ging rond mijn 21e toch maar gewoon zelf uitzoeken hoe ik met voeding de klachten kon verminderen. En dit werkte. Ik heb mijn leefstijl toentertijd volledig omgegooid, geen bewerkte producten meer eten, zoveel mogelijk zelf maken en hielp mezelf hierdoor van 50% van de klachten af. Daarnaast viel ik ook nog eens 15 kilo af door deze leefstijl verandering, maar volledig hersteld van mijn darmklachten, was ik nog niet.

Tevens had ik van mijn menarche (eerste ongesteldheid) tot mijn 15e onwijs veel menstruatieklachten. Ik werd letterlijk 'ziek' van mijn ongesteldheid. Daarmee bedoel ik de eerste dag vaak koorts en de daarnaast niet kunnen lopen van de buikpijn, niet kunnen nadenken van de hoofdpijn en niet kunnen liggen van de rugpijn. Onderzoek werd hier ook niet naar gedaan, de huisarts gaf me de anticonceptiepil als remedie en jawel.. dat hielp. Maar later leerde ik pas dat dit puur hield bij het onderdrukken van de klachten en niet het oplossen van de onderliggende oorzaak. Tevens leerde ik dat darmklachten en menstruatieklachten vaak hand in hand gaan.

Toen ik rond mijn 21ste mijn leven radicaal omgooide, sloeg ik door in het trainen en gezond eten. Zo erg dat ik een eetprobleem ontwikkelde. Er mocht absoluut niks ongezonds meer in mijn lichaam komen en als ik wel teveel of iets ongezonds at.. moest dit er meteen 'af' getraind worden. Wat resulteerde in onwijs veel stress (mentaal en fysiek) en menig klachten die ik hierdoor later ontwikkelde.

HERSTEL

 

Pas later kwam ik erachter dat ik al die tijd -dat de dokter mij weg stuurde- een schimmel in mijn darmen had, een beschadigde darmbarriere had, ik intolerant ben voor lactose en koemelk (en opzwel van gluten!). Niet gek dat ik altijd buikpijn had. Daarnaast heb ik door mijn heftige fitness en eetstoornis periode veel te hoge cortisol (stress) levels opgebouwd en ben ik nog steeds bezig met het herstellen van mijn lichaam (yup, dit kost tijd!).

Hier kwam ik pas achter met behulp van een hormooncoach en orthomoleculaire therapeut. Ik ben na dit besef weer heel anders naar mijn voeding gaan kijken. Mezelf nóg meer leren over gezonde voeding en je hormoonbalans en hoe stress een grote rol speelt in eigenlijk alles (van ziektes tot menstruatieproblemen) in je lichaam. Door mijn fascinatie voor mijn eigen ontwikkelingen en de hormoonwerking in ons lichaam, besloot ik dat ik meer mensen hiermee wilde helpen. Vorig jaar ben ik om die reden begonnen met de opleiding: Trainer Hormoon factor en ben nu officieel gecertificeerd Hormoon Factor Trainer.

Tevens ben ik de afgelopen 2 jaar (het jaar vóór mijn opleiding) heel erg geïnteresseerd geraakt in de vrouwelijke cyclus en hormonen. Dit gebeurde toen ik stopte met de pil en mijn mentale en fysieke gesteldheid flink veranderden, met name toen ik mijn cyclus leerde kennen en naar mijn cyclus ging leven.

 

Het is bizar wat voor kracht je als vrouw zijnde kunt voelen als je naar je menstruatiecyclus leert leven en naar je lijf leert luisteren. Hier schrijft ik dan ook al 2 jaar over op mijn blog, heb ik een e-book over geschreven en geef ik geregeld (online)workshops over.

OPLEIDINGEN EN EXPERTISE


Ik ben HBO afgestudeerd Sport en Beweeg deskundige, ben al 5 jaar werkzaam (geweest) als personal trainer en voedingscoach en heb me de afgelopen 1,5 jaar verdiept in vrouwelijke energie en de menstruatie cyclus. Dit door het lezen van boeken van professionals (vruchtbaarheidsspecialisten, natuur artsen), me te verdiepen in onderzoeken en te sparren met en leren van professionals als hormooncoaches en orthomoleculaire therapeuten. Uiteindelijk besloot ik in 2019 te starten met de opleiding 'Trainer Hormoonfactor' en ben nu gecertificeerd Hormoon Factor Trainer en dus (buiten de cyclus en vrouwelijke gezondheid) ook gespecialiseerd in alle andere hormonen en hormoon gerelateerde klachten en problemen. Tevens heb ik een reiki 1 certificaat.


Meer leren over mij?


Volg me op Instagram @jipisabel & @dekrachtigevrouw

"Jip is betrokken, werkt zorgvuldig en is aandachtig tijdens de consulten." 

- Fleur christenhusz

oJee! Ik ben uit balans - Logo.png
bottom of page