top of page

Terug naar je natuur

Van mijn jonge tiener jaren tot ongeveer mijn 24e heb ik vooral eenzaam, onbegrepen, over-emotioneel en alles behalve 'mezelf' gevoeld.

 

Ik begreep nooit waar dit vandaan kwam.

 

Ik begreep dit alles pas toen ik op mijn 23e stopte met de pil, me vervolgens ging verdiepen in vrouwelijke energie (en KRACHT! ) en hoe -wanneer je leert leven naar je cyclus- jij jezelf, je lijf en je kracht pas écht leert kennen.

 

En dat is iets wat ik elke vrouw gun, wat ik JOU gun.

 

Misschien voel je nu je dit leest, de drang om ook iets te veranderen.

 

▽ Je gevoel?

▽ Je hormoonbalans?

▽ Je gezondheid?

▽ Misschien je kijk naar jezelf?

 

En als je dat voelt, mooie vrouw, is dat FANTASTISCH! Want dat betekent dat je klaar bent voor een stap dichter naar jezelf.

 

Omdat leven naar mijn menstruatiecyclus zo'n grote belangrijke speler en pijler is geweest in mijn reis naar meer acceptatie en verbinding met mezelf en mijn lichaam.

Wil ik jou óók graag kennis maken met de magie die mama aarde aan ons heeft gegeven en de ongelofelijke kracht die je daaruit kunt putten. 


En jou ook leren hoe krachtig onze connectie met moeder natuur is en hoe het leven naar je cyclus, je hele leven op zijn kop kan zetten.

 

Want prachtige vrouw,

je gaat je energie, levenslust en vooral ook JEZELF terug vinden op deze manier.

 

So, goodluck and enjoy the journey

Jip 9.jpg

Verbind jezelf opnieuw met je magische lichaam en natuur door te leven naar je cyclus

Online cursus

MY
CYCLIC
NATURE

Jip 11.jpg

YOUR BODY HOLDS DEEP WISDOM.
TRUST IN IT.

LEARN FROM IT.
NOURISH IT.
WATCH YOUR LIFE TRANSFORM AND BE HEALTHY.

- Bella bleue

Tijdens de webinar leer je

Basic info

When, where, price:

▽  Eerst volgende: Donderdag 2 december 2021

▽  19:00 - 21:30 uur

▽  Via Zoom, je krijgt de zoom-link in de bevestigingsmail als je een ticket hebt geboekt (kan 24 uur duren voordat je de bevestiging ontvangt)

▽  Ticket €25,55

 

 

Inhoud

▽  Hoe ziet de vrouwelijke cyclus in elkaar en wat gebeurt er hormonaal?

▽  Wat zijn de voordelen van leven naar mijn cyclus?

▽  Uit welke fasen bestaat mijn cyclus?

▽  Hoe kan ik mijn cyclus het beste tracken? (Ook met de hormoonspiraal).

▽  Mijn leven indelen naar mijn cyclus, hoe doe ik dat?

 

 

Let op: Ik moet iedereen handmatig bevestigen bij aanmelding, dus je krijgt binnen 24 uur de bevestiging van je aanmelding. 

Veel gestelde vragen

▽  Ik slik de pil (heb een Implanon, prikpil of mini pil), is deze webinar ook interessant voor mij?
Als je de pil slikt worden een aantal processen in je lijf stilgelegd waardoor je geen folliculaire (pre-ovulatie) periode en ovulatie hebt. Oftewel je hebt GEEN natuurlijke cyclus. Door de pil worden tevens symptomen en kenmerken van je lijf een soort van verdoofd. Je hebt ze wel, maar ze zijn niet zo 'aanwezig' als wanneer je geen anticonceptie pil slikt.

​Maar heeft het dan wel zin om volgens een 'cyclus' te leven? Ja! Want eigenlijk heeft iedereen baad bij een lifestyle waarin je veel varieert qua eten, sporten en #selfcare. Bovendien leer je je lijf onwijs goed kennen als je -hoe dan ook- je mood/mind/lijf gaat tracken en bij gaat houden hoe je je voelt en hoe je reageert op bepaalde voeding en/of sporten.

Wist je trouwens dat we energetisch ook een cyclus hebben? Dus zelfs al gebruik je de pil, kun je de verschillende fasen energetisch wel voelen (misschien voel je het ook wel met de maanstanden!)

Bovendien leer je heel veel over de cyclus en heb je alle kennis mocht je -om wat voor reden dan ook- stoppen met de pil.

 

▽  Ik heb PCOS, PMS, Endometriose, vleesbomen, pijnlijke / moeilijke / zware menstruaties, schildklier -of bijnierproblemen, is de webinar geschikt voor mij?
Uit onderzoek blijkt dat eten (en leven) naar je cyclus, positieve effecten hebben op alle bovengenoemde problemen. Hormoon specialisten  raden bewegen/eten/leven naar je cyclus meer dan aan om klachten te verminderen en ook de voorzitter van de Endometriose stichting zegt: "Ook uit ervaringen van vele endometriose patiënten blijkt dat het volgen van een “endometriose” dieet invloed kan hebben op je klachten. Nu zijn er meerdere diëten die hierbij kunnen helpen. Van heel strikt en streng tot passende voeding bij elke week van je cyclus. Als je dit wilt gaan doen, kijk dan vooral wat bij je past. Haal eruit waar je het meeste baat bij hebt."

Na de webinar kun je zelf aan de slag en met de kennis kun je gaan uitzoeken en uitvinden, wat voor jou werkt!

▽  Ik heb een hormoonspiraal, kan ik hiermee ook naar mijn cyclus leven?

Heb je een Mirena of Kylena spiraal? Dan heb je nog een cyclus! Alleen merk je hier in de menstruatie periode waarschijnlijk (met vloeien) minder van. De cursus is dus zeker nog interessant en ik leg je uit hoe je ook met deze anticonceptie, je cyclus kunt tracken.

▽  Ik heb een koper spiraal, kan ik hiermee ook naar mijn cyclus leven?
Ja! Met een koper spiraal heb je gewoon een natuurlijke cyclus. Je menstruatie is soms alleen wat heftiger en/of langer. Door te leven naar je cyclus kun je de bijkomende (extra) klachten mogelijk verminderen. 

 

▽  Ik zit in de overgang, is deze webinar interessant voor mij?

De definitie van de menopauze is de laatste menstruatie. De overgang is de periode om deze menopauze heen. Je cyclus verdwijnt dus en je kunt eigenlijk ook niet meer syncen met je zichtbare cyclus.  Wél kun je bijv. volgens de maanfasen leven (omdat energetisch de cyclus nog bestaat!!) en hierdoor kun je tóch de verschillende fasen voelen én voordelen ondervinden met leven naar je cyclus en door de variantie die je hiermee brengt in je voeding, leefstijl, sport etc.  Tevens is ook interessant als je bijvoorbeeld (een) dochter(s) of kleinkinderen hebt die je meer wilt leren over dit onderwerp!

▽  Ik heb een baarmoeder verwijdering gehad, is deze webinar ook voor mij?
Een moeilijke en emotioneel zware ingreep, maar soms kan het niet anders dan dat iemand haar baarmoeder moet worden verwijderd. Het komt veel voor dat vrouwen zich na een ingreep zo heftig als deze niet meer vrouwelijk of krachtig voelen. Het is dan ook ontzettend belangrijk om JUIST de kracht van de cyclus in jezelf op te zoeken. Als je alleen je baarmoeder (en hals) laat verwijderen, dan is je cyclus namelijk nog fysiek aanwezig. Het is dus een mythe dat het menopauze als gevolg heeft.

Worden je eierstokken echter óók verwijderd, dan verandert je cyclus helaas wél en kom je vervroegd in de menopauze (overgang). Zie hiervoor de vraag hierboven! 

▽  Ik heb je Ebook al, is de webinar ook interessant voor mij?
Ook voor iedereen die mijn e-book al heeft aangeschaft is de webinar interessant, omdat ik wat dieper inga op het onderwerp en je al je vragen kunt stellen in de Q&A op het einde! 

▽  Ik ben sinds twee maanden gestopt met de pil, hoelang duurt het voordat mijn cyclus weer regelmaat vindt?
Het duurt +/- 6 maanden voor vrouwen om hun regelmatige natuurlijke cyclus terug te vinden. Wel kun je via een speciaal 'pil schema' al volgens je cyclus beginnen te leven en zelfs de 'aanpas' tijd verkorten en zo sneller een regelmatige cyclus krijgen.

oJee! Ik ben uit balans - Logo.png
bottom of page