top of page

Deze 7 boeken wil je als vrouw gelezen hebben

Er zijn een aantal boeken die ik elke vrouw aanraad om te lezen, omdat ze ons leren over ons prachtige lichaam, onze prachtige energie en helpen bij het loslaten van het ideaalbeeld en onze angsten. Enjoy! <3


Dit artikel bevat affiliate-linkjes, wat betekent dat als je via dit linkje een boek besteld, ik daar een klein % van krijg als bedankje voor de tip :)


1. De cyclus strategie

De bestseller De Cyclus Strategie van Maisie Hill leert je samenwerken met je hormonen. Het biedt een no-nonsense uitleg van wát er nu exact in je lichaam gebeurt elke maand en hoe je elke fase van je cyclus in je voordeel kan laten werken. Na het lezen van dit revolutionaire boek ervaar je je hormonen niet langer als een last maar als een kracht, en zal je je afvragen waarom niemand je dit eerder heeft verteld.
2. Womancode

Met WomanCode laat holistische gezondheidscoach Alisa Vitti vrouwen zien hoe ze hun gezondheid en vitaliteit kunnen behouden met een op voeding gebaseerd programma om hun hormonen weer in balans te brengen. Alisa Vitti had zelf last van de symptomen van het polycysteus ovarium syndroom (PCOS) en was in staat zichzelf te genezen door veranderingen in haar voeding en levensstijl. Opgelucht en herboren maakte ze het haar missie om andere vrouwen in staat te stellen hetzelfde te doen.


Of je nu last hebt van een onregelmatige menstruatie, vruchtbaarheidsproblemen, depressie of een gebrek aan zin in seks, Alisa Vitti zegt dat medicijnen en antidepressiva niet de enige oplossingen zijn. WomanCode is baanbrekend en informatief en informeert vrouwen over hormoongezondheid op een manier die relevant en gemakkelijk te begrijpen is. En het vijfstappenprotocol kan de gezondheid en algehele kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren.
3. Je brein aan de pil

De anticonceptiepil heeft vrouwenlevens radicaal veranderd. Vrouwen kregen controle over hun vruchtbaarheid en konden mede daardoor in groten getale studeren en de arbeidsmarkt betreden. Maar de pil heeft ook allerlei bijwerkingen. Zo beïnvloedt het onder meer je eetpatroon, stressniveau, emoties, seksuele voorkeuren, humeur en zelfs je partnerkeuze. Vrouwen die aan de pil zijn, zijn dus een andere versie van zichzelf. Alleen is daar nog altijd maar weinig over bekend.


In Je brein aan de pil maakt Sarah Hill inzichtelijk wat we weten (en vooral nog niet weten) over de effecten van hormonale anticonceptie op het vrouwenbrein. Het resultaat is een vlot geschreven eyeopener over de relatie tussen vrouwelijkheid en hormonen, en de ingrijpende invloed van hormonale anticonceptie op onze hersenen. Een boek dat je kijk op hormonen voorgoed verandert en vrouwen helpt om beter geïnformeerde keuzes over hun gezondheid te maken.

4. Women Who Run with Wolves

'Women Who Run with Wolves' van Jungiaans psychoanalyticus Clarissa Pinkola Estes is al jaren een onmisbaar werk voor iedere sterke vrouw. In de bestseller komen allerlei bekende sprookjes, mythen en verhalen uit de hele wereld voor, die door Estes onder de loep worden gelegd. Haarfijn legt ze de diepere betekenissen uit, omschrijft ze archetypen en boezemt ze wereldwijd vrouwen moed in. 'Women Who Run with Wolves' beschrijft de krachtige drijfveer die iedere vrouw bezit. Dat wilde instinct, die gepassioneerde creativiteit en tijdloze wijsheid die iedere vrouw kenmerkt. Elke vrouw is deze 'oervrouw': ongeacht cultuur, tijdperk of politiek klimaat. De ontembare vrouw zit in ons allemaal.


of de Nederlandse versie (ik vond de engelse fijner): De ontembare vrouw - Clarissa Pinkola Estes5. Ongetemd leven

Bestsellerauteur Glennon Doyle laat in ‘Ongetemd leven’ zien hoe vrouwen volledig en krachtig zichzelf kunnen zijn en daarmee meer geluk in het leven kunnen ervaren. Van jongs af aan hebben vrouwen geleerd te leven naar de verwachtingen van de buitenwereld, en Doyle pleit er in dit boek voor dat we die verwachtingen nu loslaten en ontdekken wie we echt willen zijn. Door haar eigen verhaal met de lezer te delen geeft de auteur ons allemaal de kracht om gehoor te geven aan de innerlijke stem die wij te lang hebben genegeerd. Alleen door echt jezelf te zijn, kun je werkelijk gelukkig zijn en je mooiste leven leiden. Ontdek wie jij was, voordat de wereld jou vertelde wie je moest zijn.

Zou het niet fantastisch voelen om volledig en krachtig jezelf te zijn? ‘Ongetemd leven’ is eerlijk, kwetsbaar en compassievol en Glennon Doyle inspireert als nooit tevoren. Daarnaast is dit een heerlijk meeslepend verhaal over liefde, vertrouwen en overwinning.


of de Engelse versie: Untamed - Glennon Doyle6. Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus

De titel is inmiddels een gevleugelde uitspraak in het Nederlands en sinds het verschijnen van dit boek zijn er wereldwijd miljoenen exemplaren van verkocht. Het geheim? Mannen en vrouwen denken, voelen, communiceren en liefhebben anders. Ze lijken wel van verschillende planeten te komen! John Gray legt het feilloos uit met deze metafoor. Als je begríjpt dat je soms niets van elkaar begrijpt, zijn veel problemen direct opgelost.
7. Genoeg - Gudrun Hespel

Er is iets ontzettend mis met de manier waarop vrouwen naar zichzelf kijken. Billen moeten voller, borsten ronder, tailles smaller en wimpers langer. Weg met overtollige haartjes, sinaasappelhuid en spataders. De ene hongert zich zestien uur per dag uit, de andere slikt dieetpillen, om vervolgens allebei telkens opnieuw te hervallen in vreetbuien, extra kilo’s en een dito verzwaard schuldgevoel.


De terreur van het schoonheidsideaal zorgt ervoor dat vrouwen zich waardeloos voelen en nooit goed genoeg. En daar heeft Gudrun Hespel het helemaal mee gehad, want geluk heeft niets te maken met je kledingmaat.

Je bent zoveel meer dan je buitenkant, van die boodschap is dit boek volledig doordrenkt. Gudrun Hespel gidst je langs tal van inzichten over het schoonheidsideaal, deelt verhalen van sterke vrouwen en geeft je een mentale workout, die zorgt voor een beter zelfbeeld, en meer zelfvertrouwen. Zodat jij op het einde van de rit ook zelf vol vertrouwen zegt: ‘Ik ben genoeg. Just the way I am.’
Comba's e-books

Uiteraard mag ik onze eigen e-books niet vergeten, die al velen vrouwen hebben mogen helpen een stukje gezonder en meer gebalanceerd te leven.Enjoy!


Comments


oJee! Ik ben uit balans - Logo.png
bottom of page