top of page

Last van acne? 3 tips voor een gezondere huid

Sommige zijn blessed met een vlekkeloos huidje, andere hebben echter niet dit geluk. Alhoewel het hebben van puistjes, mee eters of oneffenheden niets ernstigs is, kan het wel enorm vervelend zijn voor jezelf. Acne kan al een tijdje een onderdeel van je leven zijn, echter ervaren ook veel vrouwen die stoppen met de pil acne. Lees hier 3 tips om acne te lijf te gaan!

Je kent het wel, alsof je puberteit nog niet erg genoeg was maakte je baby-face plaats voor puisten en oneffenheden. Ik dacht zelf, nou nu ben ik 23 en mijn huid al fijne lijntjes begint te krijgen, moet het toch een keer klaar zijn met acne? Niet dus. Voor ik aan de pil begon toen ik een jaar of 14 was, was het nog veel erger. Wist je dat 60% van de vrouwen de anticonceptie pil voorgeschreven krijgen voor klachten zoals acne?

Echter kan deze acne in ergere mate terugkomen na het stoppen van de pil, dit is dan ook een veel voorkomend symptoom bij de vrouwen in de ‘’Post-Birth control’’ fase.Tijd voor self-care dus, hier zijn 3 stappen om je huid haar verdiende liefde en verzorging te geven.


1. Elimineer lactose

Bij vele zijn melk producten een boosdoener voor acne. Zelfs als je tot nu toe geen problemen gehad hebt met lactose in je voeding, kan dat nadat je gestopt bent met de pil wél een probleem zijn. Hoe kan dat?: Het gebruik van anticonceptie veroorzaakt een lekkende darm en dat is nou net hoe voedsel gevoeligheden zich ontwikkelen.

Probeer eens minimaal 3 weken de lactose te vermijden. Ga je daarna weer lactose in je dagelijkse voeding terugbrengen en wordt je acne erger? Dan heb jij jouw trigger gevonden.


2. Tropical Turmeric

Je hebt het vast wel een gehad, de dag dat je een belangrijke presentatie hebt of op date gaat zit er een dikke puist op je gezicht, dit kan flink vervelend zijn. Dit is een snelle manier om acne onder controle te krijgen, teven heb je hier maar 2 ingrediënten voor nodig.

Combineer een halve dop kurkuma boost met 1/4e theelepel kokosolie. Je kan dit met je handen mengen en aanbrengen op de puist, was dan wel van te voren je handen. Kurkuma boost is een geelwortel extract dat vele positieve werkingen heeft. In het geval van Acne is kurkuma ontstekingsremmend door de antioxidanten, dit is goed voor de huid. Let wel op, in veel Kurkuma boost producten zit zwarte peper, als je dit op je gezicht gaat smeren kun je beter een versie zonder peper nemen. Ga je het supplement slikken, neem er dan wel de variant met zwarte peper want dit zorgt namelijk voor een betere opname van het product.

Dit moet wel een tijdje inwerken. Mocht je er mee willen slapen zorg dan dat je een oude handdoek over je kussensloop doet, het vlekt namelijk wel.


3. Lever-loving voeding eten

Jouw gezondheid zal je ook uitstralen in je gezicht. De lever is natuurlijk een soort batterij-orgaan dat hier aan bijdraagt. De lever breekt alle gifstoffen in je lichaam af, zoals alcohol en medicatie. Daarom moet je goed voor je lever zorgen, dit zal je ook terug zien in je huid. Koffie is één van de beste drankjes die je kan nemen om goed voor je lever te zorgen. Koffie beschermt de lever van ziektes zelfs wanneer er al problemen in het orgaan zijn. Tevens zijn: Thee, grapefruit, cranberries, bosbessen, druiven en rode bietensap goed voor de lever.Kijk, het is natuurlijk allemaal geen magie en jouw acne zal dan ook niet ineens als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het verminderen van acne kost tijd, jouw huid moet genezen. Heb geduld met jezelf en zorg goed voor je huid, je moet hier immers nog je hele leven mee doen ;). Elke stap die je neemt is een stap dichterbij het behalen van je goal.

You got this!

 

Ik ben Shirley, een 23 jarige international business communications studente. Ik loop sinds kort stage bij De Krachtige Vrouw en kijk er naar uit om jullie te inspireren, zelf te leren en natuurlijk Jip te helpen met De Krachtige Vrouw.

Vragen, opmerkingen of gewoon nieuwsgierig? Volg me op Instagram via @Shirley_huizinga

 

Bronnen:Comments


oJee! Ik ben uit balans - Logo.png
bottom of page