top of page

Overnight oats met chia en fruitige bodem (vegan)


Overnight oats met fruitige onderlaag (vegan)

Ik deel deze keer eens een lekker ontbijt receptje. Ontbijtjes maken (en eten) vind ik toch wel het leukst van de dag, ik maak er altijd wel weer een feestje van. Deze heerlijke (vegan) overnight oats met een zoet onder laagje is zeker het proberen waard. Lekker om eens mee af te wisselen.


Havermout zorgt voor een lang verzadigd gevoel en brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Daarnaast bevat dit ontbijtje gezonde vetten die nodig zijn voor tal lichaamsfuncties. Ik gebruik in mijn recepten vaak kokosyoghurt en kokosmelk als vervanger van melkproducten aangezien ik over het algemeen plantaardig eet en daarnaast snel last krijg van onzuiverheden bij het gebruik van lactose.


Een tip om een onrustige huid te verminderen is het beperken van de inname van lactose.


Benodigdheden overnight oats?

De overnight oats

 • 40 gr havermout

 • 20 gr chiazaad

 • 150 ml kokosmelk (alpro soya), mocht je dit niet hebben in de supermarkt ga dan voor kokosmelk uit blik, circa 200 ml en voeg dan geen kokosyoghurt meer toe.

 • 50 gr kokosyoghurt

 • 1 banaan

 • Amandelpasta of noten

Bodem

 • 100 gr diepvries frambozen ontdooit, geprakt

Bereidingswijze overnight oats

 1. De overnight oats moet 1 avond van tevoren bereid worden (trust me, its worth it!).

 2. Giet 40 gr (circa 4 el) havermout in een kom, voeg de chiazaden toe en roer goed.

 3. Voeg de kokosmelk en yoghurt toe en meng alles goed door elkaar.

 4. Laat dit een nachtje in de koelkast staan. Zet in een andere kom ondertussen de frambozen klaar en laat deze ontdooien gedurende nacht of zelfde ochtend. Giet de overnight oats over in de andere kom. Top af met een banaantje, noten of amandelpasta.

Eet smakelijk!


Liefs


Mandy

 

Mandy Stephanie is vaste gastblogger op Jipisabel.nl ! Lees hier meer over deze powervrouw en neem ook een kijkje op haar eigen website!

Коментарі


oJee! Ik ben uit balans - Logo.png
bottom of page