top of page

Tikka masala met kikkererwten en linzen (vegan)

Veel gevraagd recept op de Gram.. De eerste keer dat ik 'm maakte volgende ik echter de instructies achterop het potje. Maar ik vond de Tikka Masala niet zo goed gelukt eerlijk gezegd. Ik ben dan ook wel écht een grote fan van de Indiase keuken, dus snel tevreden ben ik niet. Ik weet echter óók dat ik de echte Indiase keuken nooit ga evenaren en me uiteindelijk er bij neer moet leggen dat het nooit zo goed wordt als bij een authentiek Indiaas restaurant. Maar ik wist dat het beter kon dan wat ik toen maakte.


Enfin, lang verhaal kort. Ik heb daarna nog een paar keer aan het recept zitten sleutelen. Wat aanpassingen gemaakt als: Tomaten puree ipv tomatenblokjes, wat soya room erbij en uiteindelijk ben ik niet ontevreden! Dus tijd om het recept toch maar te delen.


Mocht jijzelf nog een TOP tip hebben om recept nog beter te maken.. laat me dat dan alsjeblieft in de comments op of Instagram weten.. dan maak je mij een blije vrouw!



Beautiful picture from www.naturallyella.com, check her out!

Benodigdheden Tikka Masala (voor 1 persoon)

 • Rijstolie om in te bakken

 • Kruidenpasta tikka masala (patak's) 1 kleine eetlepel

 • Tomatenpuree 140g

 • Alpro cuisine Soya (room)

 • Biologische Kikkererwten 120g

 • Biologische Linzen 100g

 • 1 kleine witte ui

 • 1/2 paprika

 • 1 glas water

 • 1 kopje zilvervliesrijst

 • 1 naanbrood

 • Eventueel een teen knoflook en stukje gember


Bereiding Tikka Masala


 1. Verwarm de oven voor -voor het naanbrood- op 180 graden;

 2. Verwarm water in een pan voor de rijst (en kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking)

 3. Hak de ui en paprika in blokjes;

 4. Laat de kikkererwten en linzen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water;

 5. Verhit een scheutje van de olie in een hapjespan;

 6. Voeg de gehakte ui toe en bak tot ze glazig zijn;

 7. Voeg nu de tikka masala kruidenpasta en een half glas water toe en breng dit aan de kook;

 8. Voeg nu de paprika, kikkererwten en linzen toe;

 9. Pers eerst de knoflook boven de pan en daarna de gember, roer er goed doorheen;

 10. Mix nu de tomatenpuree en een scheut van de soya room met de groenten;

 11. Om het niet te droog te laten worden, kun je nog een half glas water toevoegen (wordt het weer te nat? Laat het droogkoken. Heb je meer water nodig? Doe er wat meer water bij, dit mag een beetje op gevoel en de een vind het wat droger lekkerder, de anders net wat vloeibaarder, beide is oké)

 12. Verwarm het naan brood in de oven, giet ondertussen de rijst af en eet alles samen.

 13. ENJOY!

Comments


oJee! Ik ben uit balans - Logo.png
bottom of page