top of page

Wat is aromatherapie en welke geuren stimuleren mijn gezondheid?


Fijne geurtjes, wie houdt er niet van? We vinden ze ook overal. Onder andere in ons parfum, onze cosmetica, huis sprays etc. Sommige geuren kunnen alleen méér doen dan je enkel blij maken met hun heerlijke geur. De geuren van bijvoorbeeld essentiële oliën kunnen de zenuwen in de neus goed prikkelen. Hiermee bereik je de delen van je brein, die emotie en herinnering activeren én kunnen ze helpen bij je gezondheid.


Volgens de aromatherapie zijn dit 5 geuren die zo je gezondheid stimuleren:


Tea Tree

Helemaal klaar met je verkoudheid of akelige hoestje? Dan kan je tea tree olie inhaleren. Dit kan je het best doen door 5 druppels van de olie op te lossen in bad, of ze te laten verdampen in een aroma diffuser. Zo worden gegarandeerd al je neus- en keelproblemen verlicht én verhoog je jouw weerstand bij griep en kou.


Ook kan tea tree op deze manier een goede oppepper geven bij een depressie, nervositeit of hevige vermoeidheid. Ga je voor het maximale resultaat? De tea tree inademen in een stoombad, schijnt het allerbeste effect te geven.


Lavendel

Vrijwel iedereen kent lavendel. Vaak ook al geassocieerd met haar rustgevende werking. Dat is dus ook precies het effect dat deze essentiële olie heeft, als je hem in je diffuser stopt.


Dat niet alleen, de magische werking van lavendel heeft veel overlappingen met tea tree. Lavendel is ook een goede vriend bij luchtwegproblemen, kou en luchtzuivering. 10 Drupjes lavendel olie gemixt met bad- schuim of olie aan je badwater toevoegen, zorgt ook voor de ultieme Zen-ervaring en een goede nachtrust.


Citroen

Citroen olie in je diffuser, zorgt voor een scherpe focus en kalmte. Het zuivert de lucht ook bijzonder goed, doordat het slechte microben in de lucht doodt. Emotioneel zuivert de frisse geur je ook, wanneer je gegrepen bent door sterke emoties of vermoeidheid.


De olie kan ook helpen virussen en bacteriën te bestrijden, met haar goede anti- werking. Je immuunsysteem en bloedcirculatie krijgen daarnaast een aardige boost door deze frisse held, waardoor onder andere je zere keel en verkoudheid ook weer goed aangepakt kunnen worden.


Rozemarijn

Als je wel even een mentaal zetje kunt gebruiken, grijp dan naar rozemarijn olie. Als vechter tegen lichamelijke en mentale uitputting en hoofdpijn, is deze geur een goede om te verspreiden op een blauwe maandag. Ook geeft ze een goede boost voor je concentratie en geheugen. Tot slot kan ook rozemarijn ingezet worden om vrijer te ademen.


Pepermunt

Het is al een dagelijkse held voor de verdoezeling van ons knoflookgebruik natuurlijk, maar bij deze nog meer redenen om van pepermunt te gaan houden. Als je concentratie en helderheid voor nieuwe inspiratie nodig hebt, is de pepermunt olie een goed idee. Deze geur geeft je namelijk een scherpe geest en heldere gedachten. Deze zuiverende geur is ook een goede slijmoplosser en helpt je een goed neusje bij je verkoudheid, griep en hoest.

Comments


oJee! Ik ben uit balans - Logo.png
bottom of page