top of page

Couscous salade met geroosterde wortel, munt en dadels

Ik krijg de laatste tijd weer veel vragen over mijn gerechten die ik geregeld deel in mijn stories op Instagram! Nou ben ik geen echte chefkok en is mijn foodie-status een beetje verdwenen toen ik stopte bij het online-magazine dat ik runde. Maar.. ik moet zeggen dat mijn kookskills wel mega on point zijn sinds Kevin en ik in Valencia zitten.. (iets met veel goedkope verse producten, een eigen keuken en een minder druk werkschema) Dus ik deel mijn gerechtjes graag.


Dit is trouwens een recept op basis van een recept van Lisa Goes Vegan, met wat aanpassingen.. maar alle credits voor de heerlijke geroosterde wortel en kikkererwten gaan naar haar!

Image: Veggiesandme.com (ik ben vergeten een eigen foto te maken..)

Good to know; dit recept is perfect voor in je pre-ovulatue fase door de wortel en couscous (couscous is gemaakt durum tarwe), maar ook voor de pre-menstruele fase door de dadels, komkommer en kikkererwten. Meer leren/lezen over voeding die jouw lijf boosten tijdens je verschillende fasen? Check hier mijn E-book.


Ingrediënten (voor 2 personen)

2 porties couscous (ongeveer 150 gram)

3 middelgrote wortels

1/4e komkommer

1 pot kikkererwten à 200 gram (in vocht)

1/2 potje zilverlies uitjes (+/- 100gram)

5 dadels (ontpit en in stukjes gesneden)

Handje verse munt (gehakt)

1 el ras el hanout kruiden

Peper en zout

3 el olijfolie


Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

 2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

 3. Snijd de wortel in plakjes, giet de kikkererwten af en spoel ze schoon tot deze niet meer schuimen.

 4. Doe de wortel en kikkererwten samen in een kom en mix met 3 el olijfolie en ras el hanout kruiden.

 5. Verspreid de wortel en kikkererwten over de bakplaat en plaats 30 minuten in de oven (na 15 minuten even omroeren)

 6. Snijd ondertussen de komkommer en dadels in stukjes.

 7. Hak de verse munt en snijd de zilvervlies uitjes doormidden.

 8. Doe dit allemaal in een salade bak.

 9. Ze een pan water op het vuur of verwarm de waterkoker.

 10. Als de wortelen (bijna) klaar zijn, doe je de couscous in een bakje en schenk je het kokende water erbij (tot ongeveer een 1/2 cm boven de couscous), dek de bak af en laat 5 minuten intrekken óf bereid zoals aangegeven op de verpakking.

 11. Mix de couscous en de geroosterde wortelen en kikkererwten met de rest in de salade bak en voilà je couscous salade is ready!

Tip: Het is heel makkelijk om je restje op te maken in de salade. Vorige week hadden Kevin en ik de salade gegeten met stukjes paprika, mais ipv komkommer. Zo kun je non-stop nieuwe combinaties uitproberen!


 

Comments


oJee! Ik ben uit balans - Logo.png
bottom of page