top of page

Gezonde havermout porridge met gekarameliseerde banaan en kokosyoghurt (vegan)

Ik was laatst aan het werk in een koffie tentje en omdat ik zo lekker aan het werk was, besloot ik wat langer te blijven zitten en iets lekkers als lunch te bestellen. Er stond een havermout porridge met gekarameliseerde banaan en kokosyoghurt op het menu. DAMN dat klinkt lekker! Dus ik besloot hem te bestellen. Nou eerlijk ladies.. als ik die 4 jaar geleden had geweten, had mijn fitness voedingsschema er iets zonniger uitgezien, want de havermout die ik toen at.. was vergeleken met dit, gewoon een soort cement mengsel.. Anyways.. Ik bedacht me dat ik dit thuis vast en zeker ook zelf na kon maken en jawel hoor, het is gelukt!


So thank me later! Geniet eerst maar eens van de meest lekkere havermout die je ooit geproefd hebt.


Ingrediënten voor 1 havermout

50g havermout

150ml plantaardige melk

Rode vruchten (vers of uit de vriezer)

1 banaan

agave siroop

1 el kokosyoghurt


Good to know; dit recept is perfect voor in je pre-ovulatie fase door de havermout! Combineer in deze fase tevens met kersen, sinaasappel en/of granaatappel. Meer leren/lezen over voeding die jouw lijf boosten tijdens je verschillende fasen? Check hier mijn E-book.


Bereiding

 1. Pak een kom.

 2. Doe hier een handje rode vruchten in.

 3. Doe de havermout in een steelpannetje.

 4. Voeg net zoveel plantaardige melk toe tot de havermout net 'onder water' staat.

 5. Zet op een klein vuurtje en laat -met af en toe roeren- de havermout de melk opnemen.

 6. Ondertussen verwarm je twee a drie thee lepels agavesiroop in een koekenpan.

 7. Snijd de banaan in de lengte doormidden en leg de twee stukken in de agavesiroop.

 8. Bak 2 a 3 minuten aan de ene kant en vervolgens 2 a 3 minuten aan de andere kant tot de banaan aan beide kanten donker / karamel kleurig is.

 9. Wanneer de havermout droger wordt, voeg je de rest van de melk toe.

 10. Blijf roeren en laat staan tot de meeste melk is opgenomen (maar hij mag lekker nat blijven!)

 11. Haal van het vuur en doe in de kom met de rode vruchten.

 12. Voeg de gekarameliseerde banaan een een eetlepel kokosyoghurt toe

 13. Voila! C'est finiComments


oJee! Ik ben uit balans - Logo.png
bottom of page